In de onderstaande lijst vind u links naar de verschillende Zweefvliegclubs op Terlet.
Deze vliegclubs trachten afhankelijk van aanbod Veld- en Weersomstandigheden een dagelijks vliegbedrijf te opereren. 
De Zweefvliegclubs zijn gedurende het seizoen van maart t/m oktober bij niet al te slecht of regenachtig weer aanwezig tijdens weekends en vakantieperiodes
Vanwege de groeiende populatiteit hebben de meeste clubs een wachtlijst. Jongeren onder de 20 jaar hebben meestal voorrang omdat elke club een beperkte opleidingscapaciteit heeft en deze categorie sneller doorstroomt naar zelfstandig vliegen. 
Eenmalige rondvluchten vinden plaats op dezelfde tweezitters waarin ook vlieglessen worden gegeven. Omdat deze rondvluchten de opleidingscapaciteit aantasten hebben een aantal clubs hier weinig ruimte voor.  Om aan de opleiding te beginnen orienteerd u zich op de diverse websites van verschillende verenigingen waarna u zelf een keus maakt voor een club die u het meeste aanspreekt. 
Gliding Adventures Europe is ietwat commerciëler ingesteld doordat zij op de meeste dagen in het seizoen een vliegbedrijf hebben, voor eenmalige vluchten waarbij u passagier aan boord zit maakt u bij de GAE de meeste kans. Deze kennismakingsvluchten duren afhankelijk van de weersomstandigheden hooguit 30 minuten.                 

 

Zweefvliegclub  Deelen
Rotterdamse Zweefvliegclub
    •  
      Let op! Het vliegbedrijf op doordeweeksedagen is buiten de vakantieperiodes een vraaggestuurde operatie van meest zelfstandig opererende zweefvliegers die zodra de thermiek is aangevangen achter elkaar omhoog gebracht worden waarna de meesten pas in de namiddag terugkeren.